Politika privatnosti

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI NA WEB STRANICAMA PORTALA PLANET4RENT.COM

Planet4Rent je posvećen zaštiti i poštovanju Vaše privatnosti. Veoma nam je važno da Vam obezbedimo uslove da koristite ovaj WEB portal bez ikakve bojazni da ćete na bilo koji način dovesti u pitanje Vašu privatnost. Kako bismo što bolje zaštitili Vašu privatnost, prilažemo Vam ovu izjavu u kojoj se navode načini na koje koristimo podatke dobijene on-line. Takođe i Vi možete donositi odluke o načinu na koji se prikupljaju podaci o Vama, a zatim koriste na našem WEB portalu.

PRIKUPLJANJE PODATAKA
Prikupljanje i čuvanje podataka vrši se u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.
Na nekim WEB stranicama portala Planet4Rent možete se prijaviti - registrovati kako bi postali korisnik usluga koje nudimo, ili nas kontaktirati preko sajta radi dobijanja određenih informacija. Lični podaci koji su povezani sa identitetom određene osobe i koji se mogu prikupiti na ovim stranicama uključuju: ime, prezime, e-mail adresu…

Na određenim delovima nekih od naših WEB stranica, samo osobe koje nam daju tražene podatke koji ih identifikuju, ili osobe koje eksplicitno prihvate postavljene uslove pristupa tim stranicama, biće u mogućnosti da pristupe njihovom sadržaju.

KAKO KORISTIMO VAŠE PODATKE
Podatke koje nam date o sebi, možemo koristiti kako bismo ispunili zahteve koji se tiču naših usluga, zatim kako bismo odgovorili na Vaša pitanja o našim uslugama i kako bismo Vam pružili informacije koje ste zatražili.

Katkad prikupljene podatke koji nisu povezani s identitetom određene osobe koristimo da bismo poboljšali dizajn i sadržaj naših WEB stranica. Ti podaci nam omogućuju da personalizujemo Vaše korišćenje Interneta. Te podatke takođe u celosti možemo koristiti da analiziramo korišćenje našeg WEB portala.

Podatke koji su povezani sa identitetom određene osobe možemo, na primer, otkriti kao odgovor na pravni proces, sudski nalog ili sudski poziv. 

Iako preduzimamo odgovarajuće mere kako bismo se osigurali od neovlašćenog otkrivanja podataka, ne možemo garantovati da prikupljeni podaci koji su povezani s identitetom određene osobe nikada neće biti otkriveni od strane trećih lica na način koji je protivan ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti.

Konačno, podatke koji su povezani s identitetom određene osobe, nećemo koristiti ili prenositi ukoliko nisu dobijeni na načine koji su upravo navedeni, a da Vam se ne ponudi mogućnost da se ogradite od takvog korišćenja.

PRIKUPLJANJE PODATAKA SA WEB  STRANICA TREĆIH LICA 
Neke od stranica ovog WEB portala sadrže linkove na druge WEB stranice, čije se postupanje s podacima može razlikovati od našeg. Posetioci treba da pročitaju ostale Izjave o zaštiti privatnosti, s obzirom na to da mi nemamo kontrolu nad podacima koji su predati ili su ih prikupile treće osobe.

Neke stranice našeg WEB portala mogu koristiti renomiranu treću stranu da predstavlja ili nudi reklame koje možete videti na tim web stranicama. Naša Izjava o zaštiti privatnosti ne pokriva korišćenje podataka koje su treća osoba ili server možda prikupili od Vas.

KUKIJI (COOKIES)
Kako bismo poboljšali Vaše iskustvo na našim WEB stranicama, neke naše WEB stranice koriste tzv. «kukije». Kukiji su tekstualne datoteke koje smeštamo u Vaš pretraživač da bismo sačuvali Vaše interese. Sami kukiji identifikuju Vaš kompjuter, ali ne otkrivaju nam Vašu e-mail adresu ni bilo koji drugi podatak koji je povezan s identitetom određene osobe, ukoliko Vi ne odlučite da nam date taj podatak, na primer tako da se registrujete na nekoj od stranica našeg WEB portala. Međutim, kada na WEB stranici odlučite da date podatke koji su povezani s identitetom određene osobe, taj se podatak može povezati s podacima sačuvanim u kukiju.

Kukije koristimo radi prikupljanja podataka o korišćenju naših stranica (statistika) i zbog poboljšavanja sadržaja i ponude na našem WEB portalu. Na primer, kukije možemo koristiti da bismo za Vas prilagodili korišćenje naših WEB stranica (recimo da Vas prepoznamo po imenu kada se vratite na našu stranicu), sačuvamo Vašu lozinku u područjima zaštićenim lozinkom i sl.

Vi ste u mogućnosti da sprečite - onesposobite upotrebu kukija, podešavanjem Vašeg internet pretraživača za tu opciju. Međutim, u tom slučaju moguće je da ćete sebe lišiti mogućnosti korišćenja nekih naših usluga i sadržaja našeg WEB portala.

ODRŽAVANJE SIGURNOSTI
Vaši lični podaci su tajni i mogu biti korišćeni samo od strane Planet4Rent a radi ispunjenja Vaših zahteva, pa se obavezujemo da, osim u svrhu zakonske istrage, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo prikupili.   
Preduzeli smo odgovarajuće fizičke, elektronske i upravne korake da osiguramo i pomognemo da se spreči neovlašćen pristup, da sačuvamo sigurnost podataka i da ispravno koristimo podatke koje prikupimo online .

Uz to svaki podatak koji dobrovoljno date biće upotrebljen samo u svrhu u koju je dat.

Informacije i sadržaj koji korisnici postavljaju u smislu oglašavanja nepokretnosti nisu zaštićene kao poverljive i mogu biti dostupni drugima. Vi ste odgovorni za sadržaj koji tom prilikom iznosite i morate postupati pažljivo kako ne biste doveli u pitanje Vašu privatnost, kao i privatnost trećih lica.

MALOLETNI KORISNICI
Korisnici starosti ispod 18 godina, ne treba da nam dotavljaju svoje lične podatke, ukoliko za tako nešto nemaju saglasnost roditelja ili staratelja.

IZMENE PRAVILA ZAŠTITE PRIVATNOSTI
Planet4Rent zadržava pravo promene ovih pravila, a izmene stupaju na snagu njihovim objavljivanjem na ovom portalu. Vaše korišćenje WEB portala nakon promena znači i Vašu saglasnost i prihvatanje istih.

KAKO NAS KONTAKTIRATI
Ukoliko imate neka pitanja ili nedoumice o zaštiti na našem portalu, ili sprovođenju zaštite, možete nas kontaktirati preko kontakt forme koja je na raspolaganju na portalu.